Käytämme tällä sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Yksityisyydensuoja
 
 

Markkinoille tuli aivan uudenlainen palvelu, jossa tietotekniikka tulee töpselistä kiinteällä kuukausiveloituksella.  

Suomen Fujitsun juuret
Fujitsun historia
Mikot ja MikroMikot
Suurkoneet
Patja-historia
Patja-palvelu 
Hulppeaa huolettomuutta  vuodesta 1995
  Arvojen yhteensopivuutta
  Uskottavuus vaakalaudalla
  E-bisneshuuma antoi työrauhan
  2000-luku vakiinnutti palvelun
  Suuretkin uskaltavat ulkoistaa
Tietoturva ja mobiliteetti ponnistavat esiin
  Palvelutuotanto kansainvälistyy
  Puhu minulle helppoudesta
  Patja yltää pilviin
  Voisiko työ olla helppoa?
Arvojen yhteensopivuutta

Vuonna 1995 Mercantilen kanssa ryhdyttiin kehittämään ToimistoTiimi-työryhmäjärjestelmän ympärille uusia palveluja, kuten verkonhallintaa ja osaamisen kehittämistä. Asiakas halusi, että yritysjohdon aikaa ei kulu tietotekniikan hoitoon.

"Mercantilen kanssa määrittelimme toimintatavat ja prosessit sekä välineet hallintaan ja seurantaan. Kävimme pitkiä keskusteluja, joissa näitä asioita puitiin", muistelee ensimmäinen Patja-palvelupäällikkö Markku Virolainen.

Mercantile allekirjoitti ensimmäisen Patja-sopimuksen toukokuussa 1996.

"Nykyisiin mappipumaskoihin verrattuna sopimus oli hyvin lyhyt. Lakimiehiä ei silloin vielä ollut sopimusneuvotteluissa mukana. Kyse oli ennemminkin kättäpäälle-diilistä, jossa lupauduimme hoitamaan Mercantilen atk-asiat. Patja-malli oli vielä aika levällään, mutta väljä liikkumavara tarjosi myös onnistumisen edellytykset. Olimme samassa veneessä ja kehitimme palvelua kumppaneina", Heikki Länsisyrjä kuvailee.

Avaintermejä olivat stressittömyys ja huolettomuus. Puhuttiin arvoyhteensopivuudesta ja kumppanuudesta. Markkinoille tuli aivan uudenlainen palvelu, jossa tietotekniikka tulee töpselistä kiinteällä kuukausiveloituksella.  

Patja-toimintamallissa olivat mukana laitteet, perussovellukset, liitettävyys, viestintäjärjestelmät, asiantuntijapalvelut ja callcenter-palvelu. Mallia kuvattiin vetoketjulla: se liitti kumppanusten toimintoja yhteen.

Trim-osaamisen kehittäminen on alusta saakka ollut Patja-palvelun olennainen osa.  Uusista toimintatavoista ei ole mitään hyötyä, jos niitä ei omaksuta kunnolla ja oteta heti käyttöön. 

"Emme alkuvaihessa ehkä ymmärtäneet Trim-palvelun merkitystä. Palvelun tuottajat kuitenkin tarjosivat sitä vakuuttaen, että tuen tarve vähenee, kun käyttöhenkilökunta saa koulutuksen. He tiesivät, mistä puhuivat", jaostopäällikkö Jukka Raninen Varkauden Stora Ensosta toteaa Net-lehdessä 3/2003.

 Uskottavuus vaakalaudalla

 

» Historia-etusivu
 
Lue lisää
www.fujitsu.com/fi
All Rights Reserved. Copyright © 2010 FUJITSU