Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Joka toisen suomalaisyrityksen pitäisi havahtua nyt!

Antti Alila
Tuotepäällikkö, Server & Cloud
Microsoft Oy

"Me suomalaiset moitimme usein itseämme siitä, että emme ole tietotekniikan hyödyntäjinä pysyneet aivan maailman eturintamassa. Penetraatio on jossakin muualla suurempi, sähköinen identiteetti on jossakin pidemmällä, jotkut jo äänestävät vaaleissa klikkailemalla.

Mielestäni me emme ansaitse omia moitteitamme. Suomalainen insinööri on sangen rationaalinen hankintapäätöksissään. Hänelle on tärkeämpää olla etevä kuin eka. Hän huomaa kyllä arvioida, onko laite- tai softakehityksessä jo päästy penikkataudeista. Tai että joko yleistyminen tuottaa varmuutta.

"Suomalainen insinööri on mieluummin etevä kuin eka."

Mutta on niitäkin asioita, joissa suomalainen insinööri on harkitsevainen hitauteen asti. Palvelinkäyttöjärjestelmät on nyt sellainen asia.

Yli puolet suomalaisten yritysten palvelinympäristöistä on rakennettu Windows Server 2003:n varaan. Palvelinkäyttöjärjestelmä täyttää siis tänä vuonna 10 vuotta, mikä on näiden tuotteiden kohdalla pieni iäisyys.

"Vuosimallin 2003 tuki päättyy heinäkuussa 2015. Paljonko aikaa järjestelmämigraatio vaatii?"

Tuota uudempia järjestelmäsukupolvia on jo kolme, joten vuonna 2003 julkistetun ohjelmiston tuki lähestyy vääjäämättä päättymistään. Nyt tuen loppumisen ajankohta tiedetään, se on heinäkuussa 2015.

Kaksi vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mutta kun tiedetään millaisia projekteja järjestelmämigraatiot voivat olla, niin hanke kannattaisi käynnistää jo.

Minun on helppo ymmärtää, että yritykset ovat viipyneet Windows Server 2003:ssa. Onhan se ollut hyvä tuote. Mutta sitä minun on työlästä ymmärtää, miksi yritykset eivät helpota eloaan kaikella sillä uudella, minkä Windows Server 2012 olisi voinut tuoda jo. Saanko mainita edes kolme seikkaa?

"Vapaus ajasta, paikasta ja päätelaitteesta on nyt täyttä arkea."

Ensinnäkin, Windows Server 2012 tuo ennennäkemättömän tuen liikkuvalle työlle. Työntekijällä on aina pääsy yrityksen sovelluksiin mistä tahansa aivan kuin pöytänsä ääressä istuisi. Eikä tähän tarvita erillisiä salasanoja, salasanalaitteita tai sovelluksia.

Toiseksi, Windows Server 2012 sallii työntekijöiden käyttää yrityksen sovelluksia virtuaalisen työpöydän kautta aivan siitä riippumatta, millaisella päätelaitteella ihmiset haluavat työskennellä.

"Windows Server 2012 sisältää paljon sellaista, mikä on aiemmin hankittu erikseen."

Ja kolmanneksi, virtuaalipalvelimien siirrot fyysiseltä palvelimelta toiselle tapahtuvat tästedes ilman käyttökatkoja pelkällä lähiverkkoyhteydellä. Tämän ja monen muun virtualisointialustaan tuodun uudistuksen avulla organisaatio voi lisätä joustavuutta ja dynaamisuutta olemassa olevaan palvelininfrastruktuuriin.

Pointti on se, että uuden palvelinkäyttöjärjestelmän mukana tulee nyt paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat tähän asti olleet erillisten lisenssien tai kolmansien osapuolten takana.

Ohjelmistokehitys antaa omat syynsä järjestelmien uusimiseen, palvelinlaitteiden kehitys antaa omat väkevät perusteensa siihen. Yhdessä nämä johtavat siihen, että syksy 2013 on kiivaan migraation aikaa. Mutta juuri siksi se on valoisaa aikaa.”


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: