Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Huoleton konesali vai jännitystä elämään?

Carl Gruner
Channel Development Manager
NetApp Finland

"Suomessa konesalivirtualisointi on edennyt erittäin vauhdikkaasti koko maailman mittakaavassa. Syy on selvä: samalla rahalla saa enemmän. Kun budjetti pienenee ja väki vähenee mutta it-palveluja tarvitaan vähintäänkin sama määrä, virtualisointi on käytännössä järkevin ja jopa ainoa ratkaisu. Ja miksipä ei, sillä tänä päivänä tarjolla olevat virtualisointiratkaisut ovat erittäin luotettavia, verrattavissa laadukkaaseen autoon. Loppukäyttäjän arki on täysin huoletonta.

”Syy on selvä: samalla rahalla saa enemmän.”

Konepellin alle vilkaiseminen sen sijaan vaatii erittäin vahvaa asiantuntemusta. Suurissakin yrityksissä riittävän päteviä ihmisiä on yleensä vain kourallinen. Pienemmissä ei välttämättä ainuttakaan.

Yrityksissä näitä asiantuntijoita kaivattaisiin yleensä erittäin kipeästi liiketoiminnan tai organisaation toiminnan kehittämiseen. He käyttävät kuitenkin aikaansa lähinnä ongelmien ratkaisemiseen. Taustalla on sitkeässä elävä periaate, että oman talon väen tekemä työ on ilmaista.

”Periaate, että oma työ on ilmaista, elää sitkeästi.”

vShape-virtualisointialustan perusajatuksena on huolettomuus. Se on suunniteltu alusta lähtien mahdollisimman joustavaksi ja skaalautuvaksi, ja mahdollisissa vikatilanteissa apua saadaan helposti soittamalla yhteen numeroon.

FUJITSU PRIMERGY -palvelimet, NetApp-tallennusjärjestelmät, Brocaden verkkolaitteet ja VMwaren virtualisointi on vShapessa liitetty yhteen kokonaisuudeksi, joka on helppo ottaa käyttöön - eikä käyttö edellytä syvällistä it-osaamista. Kokonaisuus on myös optimoitu mahdollisimman tehokkaaksi.

”Aivan mikä tahansa vika, tarvitaan vain yksi soitto yhteen numeroon.”

Jos vShape-ratkaisulle rakentuvassa konesalissa havaitaan mikä tahansa vika, tarvitaan vain yksi soitto yhteen paikkaan, Fujitsulle, ja alkaa selvitys, missä vika piilee ja miten se ratkaistaan. Yhdenkään organisaation oman henkilön työpanosta ei tarvitse sitoa ongelmien ratkaisuun.

Monet yritykset rakentavat kuitenkin konesalinsa mieluiten itse. Suunnittelu tuo haastetta arkeen. Valmiin kokonaisuuden testaaminen on jo arkisempaa, mutta onhan toki kiinnostavaa nähdä, miten lopputulos käy ja kukkuu. Kun oman väen työlle ei laske hintaa, laskennallista säästöäkin voi syntyä.

”Entä jos vika on ominaisuudeksi luokiteltava epäyhteensopivuus.”

Ongelmatilanteessa asia mutkistuu. Eri toimittajien laitteista ja ratkaisuista koottu konesali on monimutkainen kokonaisuus, josta vian löytäminen ja poistaminen eivät tapahdu hetkessä. Eikä kyseessä edes välttämättä ole vika, vaan paremminkin ominaisuudeksi luokiteltava epäyhteensopivuus kokonaisuuden osien välillä.

Tätä selvitellessä liiketoiminta voi pahimmillaan seisoa kokonaan.

Itse koottu konesali voi osoittautua myös hankalaksi laajentaa tai muuttaa, jos liiketoiminta kasvaa tai muuttuu.

”Yrityksen omien asiantuntijoiden pitää keskittyä siihen, missä he ovat parhaita ja ainoita.”

Fujitsu vShape takaa sen, että kaikki konesalin osat toimivat yhteen saumattomasti, kapasiteettia on helppo lisätä ilman käyttökatkoja ja mahdollisten ongelmien ratkaisuun valjastetaan parhaat osaajat. Tästä puolestaan seuraa, että yrityksen omien asiantuntijoiden kallisarvoinen aika säästyy tuottavampiin tehtäviin kuten liiketoiminnan kehittämiseen rutiinien ja ongelmien ratkaisun sijaan. "


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: