Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Varmuuskopiointia palveluna – Kirkkonummi järkeisti resurssiensa käyttöä

Ville Sandberg (Decens, myynnin aluejohtaja) & Lea Blomberg (Kirkkonummen kunnan tietohallintopäällikkö)

Kirkkonummen kunnalla oli monille organisaatioille tuttu ongelma: varmuuskopioiden ottaminen ei ollut riittävän järjestelmällistä ja säännöllistä. Lisäksi varmistusratkaisu ei kyennyt varmistamaan virtuaalipalvelimia. Ryhtyessään hakemaan ratkaisua ongelmaan Kirkkonummella oli vaatimuslistalla kolme pääkohtaa: tunnettu ja luotettava järjestelmä, joka on helppokäyttöinen ja joka pystyy varmistamaan kaiken – virtuaalipalvelimetkin.

”Kahdella sanalla sanottuna halusimme kokonaisvaltaisen ratkaisun varmistamiseen”, toteaa Kirkkonummen kunnan tietohallintopäällikkö Lea Blomberg.

Markkinakartoituksen jälkeen katse kääntyi jo ennestään tuttuun Decensiin, jonka ratkaisu täytti Kirkkonummen vaatimukset: Palveluna tarjottu Fujitsun ETERNUS CS -varmistusratkaisu vapauttaa oman henkilöstön muihin töihin, eikä asiakkaan tarvitse investoida itse kalliisiin varmistusjärjestelmiin ja useisiin laitetiloihin.

” Kahdella sanalla sanottuna halusimme kokonaisvaltaisen ratkaisun varmistamiseen ”

Nopeasti ja ajallaan
Varmistuspalvelu otettiin käyttöön Kirkkonummella vuoden 2015 alussa. Varmistettavassa ympäristössä on noin 2 500 käyttäjää, joista 1 900 on kunnan omaa henkilöstöä ja loput koulujen käyttäjiä. Varmistettavaa dataa on noin seitsemän teratavua.

”Kokemukset ovat olleet hyviä. Käyttöönottoprojekti vietiin läpi sovitussa ajassa, ja ratkaisu on toiminut erinomaisesti”, Blomberg kiittää.

” Käyttöönottoprojekti vietiin läpi sovitussa ajassa, ja ratkaisu on toiminut erinomaisesti ”

Vasteaika kirkkonummelaisten palautuspyyntöihin on lyhyt – tiedot saadaan palautettua usein tunnissa. Decens saa kiitosta myös oma-aloitteisuudesta. Samassa hankkeessa varmistettiin toiminnan jatkuvuutta: nyt varmistuskopiot ovat paitsi Kirkkonummella myös Decensin konesalissa. Jos jotain odottamatonta sattuu, kaikki tiedot ovat tallessa myös Tampereella.

Suoraa toimintaa
Decensin tarjoama varmistuspalvelu toimii Fujitsun ETERNUS CS -alustalla. Palvelua käyttää noin 30 asiakasta, joiden varmistusmäärät ovat yhteensä 20 petatavun luokkaa. Yhteistyötä Decens ja Fujitsu ovat tehneet vuodesta 2008 lähtien, jolloin Decens perustettiin. Decens käyttää myös Fujitsun palvelimia, työasemia ja kannettavia palveluissaan.

” Fujitsun varmistusratkaisu on toimiva ja luotettava. Siksi luotamme siihen. ”

”Fujitsun varmistusratkaisu on toimiva ja luotettava. Siksi luotamme siihen”, toteaa Decensin myynnin aluejohtaja Ville Sandberg.

”Fujitsun myynnin tuki on poikkeuksellinen: fujitsulaisten kanssa toimiminen on hyvin suoraviivaista ja heihin voi olla suoraan yhteyksissä. Näin varmistetaan, että toiminta on nopeaa”, Decensin palvelujohtaja Petteri Grönroos toteaa.

Varmistuspalvelu lyhyesti
Varmistuspalvelu tarjoaa Decensin asiakkaille suuryritystason ratkaisun varmistusten ja palautusten hoitamiseksi kustannustehokkaasti.

Tärkeimmät tiedot voidaan kopioida toimittajan turvaluokiteltuun laitetilaan ja hyödyntää tiedon päällekkäisyyden poistoa (deduplikointi). Tiedot voidaan myös siirtää nauhoille pitkäaikaissäilytykseen.Varmistusten onnistuminen tarkistetaan joka päivä ja palautuksia testataan sopimuksen mukaisesti.


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: