Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Fujitsu kasvattaa vaativia vihanneksia tiedon avulla.

Glen Koskela
teknologiajohtaja
Fujitsu

Fujitsu tuottaa vähäkaliumisia vihanneksia sairaaloille Japanissa. Vihannekset kasvatetaan 2 000 neliömetrin suuruisessa suljetun kierron kasvihuoneessa, jonka tuotantoprosessia hallitaan Fujitsun pilvialustan avulla.

Vähäkaliumista lehtisalaattia kasvatetaan dialyysihoidossa oleville sekä kroonisesta munuaissairaudesta kärsiville potilaille. Munuaissairaudet rajoittavat potilaiden mahdollisuutta syödä raakoja vihanneksia tavalliseen tapaan.

”Vähäkaliumista lehtisalaattia kasvatetaan dialyysihoidossa oleville sekä kroonisesta munuaissairaudesta kärsiville potilaille.”

Projektissa hyödynnetään Fujitsun puolijohdetuotannon puhdashuoneosaamista kasvihuoneessa, jotta tuotanto-olosuhteet ja mikro-organismien hallinta saadaan optimoitua. Erikoisviljely vaatii kasvihuoneen ilmaston sekä nestemäisten lannoitteiden tehoaineiden tarkkaa hallintaa. Kasvihuone on suunniteltu myös energiatehokkaaksi.

”Fujitsun Akisai-pilvipalvelu uudistaa maatalouden tuotantoa ja elintarvikemarkkinoita.”

Tuotannossa käytetään Fujitsun ruokatuotantoon ja maatalouden tarpeisiin suunniteltua Akisai-pilvialustaa, joka analysoi viljelystä kerättävää dataa. Sen avulla parannetaan tuotantoa sekä hallitaan koko tuotantoprosessia kasvatuksesta myyntiin saakka.

Samantyyppisessä hankkeessa kasvatetaan Yamada Nishiki -riisiä Dassai-saken tuotantoon. Kyseinen riisilaji on vaativa kasvattaa, ja sen heikko saatavuus on rajoittanut Dassai-saken tuotantoa viime vuosina. Dassai-sakea valmistava Asahi Shuzo ja Fujitsu ovat aloittaneet hankkeen kahden viljelijän kanssa löytääkseen tapoja helpottaa Yamada Nishikin viljelyä.

”Sadonkorjuun analysointi huomioi myös torjunta-aineet, lannoitteet ja materiaalit sekä tehdyt työtehtävät ja niiden ajankohdat.”

Fujitsun Akisai-pilvipalvelu uudistaa maatalouden tuotantoa ja elintarvikemarkkinoita. Pelloille asetetut sensorit valvovat muun muassa lämpötilaa, ilmankosteutta, maan lämpötilaa ja maan kosteutta.

Sadonkorjuun analysointi huomioi myös torjunta-aineet, lannoitteet ja materiaalit sekä tehdyt työtehtävät ja niiden ajankohdat.

”Teknologia mahdollistaa nykyisin ongelmien ratkaisemisen aidon tiedon pohjalta perinteisesti mutu-tuntumalta tehtyjen päätösten sijaan.”

Vastaavia maatalouden ja teknologian yhdistäviä kenttäkokeita on tehty myös nautakarjan kasvatuksessa. Lehmien liikkumista seurataan askelmittareilla. Suotuisin ajankohta lehmän hedelmöittymiselle voidaan määrittää tämän tiedon perusteella.

”Tiedon kerääminen, tallentaminen ja jalostaminen soveltuvat yhä useampiin tarkoituksiin. Maatalous on vain yksi esimerkki. Sää- ja maaperäsensorien sekä paikkatietojen hallitseminen vaatii uudentyyppisiä tietokantoja ja tiedon tallentamisen ratkaisuja. Toisaalta anturit, sovellukset ja laitteet ovat kehittyneet entistä luotettavimmiksi, älykkäämmiksi ja halvemmiksi viime vuosina”, teknologiajohtaja Glen Koskela Fujitsulta kertoo.

”Teknologia mahdollistaa nykyisin ongelmien ratkaisemisen aidon tiedon pohjalta perinteisesti mutu-tuntumalta tehtyjen päätösten sijaan.”


Laajemmin aiheesta täällä:
http://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2013/0705-01.html
http://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2014/0804-01.html
http://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2014/0804-01.html


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: