Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

ERP-alustalla on väliä

Keijo Koski
projektipäällikkö
Fujitsu

Yritykselle sen toiminnanohjausjärjestelmän käytettävyys on elintärkeää. Ilman järjestelmää tavaroiden vastaanotto ja lähetys, tuotanto ja usein yhteydenpito asiakkaisiin ja markkinointikin menevät vähintäänkin sekaisin.

Siksi ei ole yhdentekevää, millaisella alustalla järjestelmä pyörii. Minkälainen alustan pitää olla?

”Korkea käytettävyys on ehdoton. Siksi alustan pitää olla vikasietoinen: peruskomponentit on kahdennettu ja ne voidaan mieluiten vaihtaa käytön aikana. Joustavuus helpottaa arjen työntekoa huomattavasti”, Fujitsun projektipäällikkö Keijo Koski kertoo.

”Yksittäisiä SPOFeja ei saa ilmetä.”

”Korkeat palvelutasovaatimukset aiheuttavat myös sen, että koko alustan käytettävyystaso on sama eli toteutuksen pitää olla samantasoinen kautta linjan. Yksittäisiä vikaantumispisteitä eli SPOFeja ei saa ilmetä.”

Valmiista paketista kaikki

Vertailutesteissä Fujitsun laitteet ovat osoittautuneet erittäin suorituskykyiseksi. Lisäksi Fujitsu on koonnut valmiiksi paketeiksi optimoituja kokonaisratkaisuja muun muassa toiminnanohjausjärjestelmien alustaksi.

”Fujitsu toi SAP-alustaksi optimoidun ratkaisun jo yli 10 vuotta sitten.”

Fujitsu toi SAP-alustaksi optimoidun FlexFrame for SAP -ratkaisun markkinoille jo yli 10 vuotta sitten. Nykyisin PRIMEFLEX for SAP landscapes -nimellä tunnettu alusta on SAP-käyttöön optimoitu ratkaisu, josta on karsittu kaikki turha ja kaikki mahdollinen on automatisoitu.

Ratkaisu perustuu Linux-käyttöjärjestelmään ja standardi-x86-palvelimiin. NetAppin järjestelmät auttavat tallennustilan automatisoinnissa.

Ratkaisun pitkän historian aikana Fujitsu on oppinut asian jos toisenkin hyvän ERP-alustan rakentamisesta, ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Oppia voi soveltaa myös toisenlaisiin alustoihin esimerkiksi Windows-ympäristöissä.

”Esimerkiksi alustan mitoittaminen vaatii osaamista, ja ympäristö on pidettävä mahdollisimman vakioituna, jotta palvelun tuottaminen on mahdollisimman tehokasta.”

”Ehdottomasti tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on vuosien varrella prosessi hiottu huippuunsa. Tiedämme, mitä asiakkaat meiltä odottavat ja pystymme vastaamaan tarpeisiin erittäin tuloksekkaasti”, Koski korostaa.

Omaksi vai palveluna?

Fujitsulta voi hankkia ERP-alustan eri tavoilla. Jatkumon toisessa päässä on omaan hoitoon hankittava laitteisto ja toisessa täysin ulkoistettu järjestelmä.

Omassa hoidossa oleva järjestelmä vaatii tietohallintoväeltä tietoa ja taitoa, jotka kattavat sekä infrastruktuurin että sovelluksen. Lisäksi resurssien riittävyys on varmistettava. Plussana on se, että kaikki päätösvalta erimerkiksi huoltokatkoista sekä tietoturva pysyvät omissa käsissä.

”Tietyissä tapauksissa data ei saa lähteä maan rajojen ulkopuolelle.”

”Miten asian haluaa hoitaa, riippuu monesta asiasta: Minkälaista osaamista ja resursseja omassa talossa on ja mihin niitä halutaan käyttää? Millaista palvelua tarvitaan, mikä on sen sisältö? Minkälainen palveluntarjoajan osaaminen on? Paljonko se maksaa?”

”Yksi yksittäinen tekijä voi yllättää: vastaako tarjoama lainsäädännön asettamia vaatimuksia? Joissain tapauksissa tietoturvalla ja datan sijainnilla on väliä – data ei saa lähteä maan rajojen ulkopuolelle.”


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: