Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Tallennusratkaisusta vauhtia virtuaalisiin työpöytiin

Sami Lehtola
IT Manager
Papula-Nevinpat

"Papula-Nevinpatissa halutaan tarjota työntekijöille virtuaalinen työpöytä, joka on aina samanlainen ja yhtä laadukas, olivatpa he työskentelemässä missä tahansa. Enimmäkseen ympäristössä käytetään toimisto-ohjelmistoja, taustatietokantoja sekä toiminnanohjausjärjestelmää.

Taustajärjestelmille virtualisointi voi aiheuttaa ennakoimattomiakin paineita. Tallennusjärjestelmän toiminta jätti virtuaalikäytössä toivomisen varaa. Siksi keväällä 2015 Papula-Nevinpatissa kilpailutettiin uuden järjestelmän hankinta.

Muuttuviin tarpeisiin sopivin
”Halusimme löytää suorituskykyisen ja helposti skaalautuvan ratkaisun. Nykyiset vaatimukset laitteille ja kapasiteeteille eivät välttämättä riitä enää huomenna”, Papula-Nevinpatin IT Manager Sami Lehtola sanoo.

”Halusimme myös laitteiston, jossa voidaan skaalata sekä edullisia että suorituskykyisiä levypintoja aina tarpeen mukaan.”

”Nykyiset vaatimukset eivät välttämättä riitä enää huomenna.”

Kilpailutuksessa Fujitsun ETERNUS DX200 S3 -levyjärjestelmä loisti juuri näissä ominaisuuksissa.

”Meidän pitää miettiä, miten usein tallennettavia tietoja tarvitaan. Jos usein, levyltä vaaditaan nopeutta, mutta arkistoitavat tiedot voi hyvin tallentaa halvemmille levyille. Jos tarpeemme muuttuvat, nyt voimme lisätä järjestelmäämme tarvitsemiamme levytyyppejä nopeasti.”

Fujitsu oli myös tuttu toimittaja entuudestaan. Papula-Nevinpatin palvelinkeskuksessa on myös kuusi Fujitsun palvelinta sekä tehotyöasema.

Virtualisointi helpottaa etätyötä
Virtualisoituja työpöytiä käyttää Papula-Nevinpatin koko Suomen henkilökunta eli sata henkilöä. Tiettyjä palveluja järjestelmästä saavat myös yhtiön 50 työntekijää Pietarissa.

Virtualisoidut työpöydät helpottavat myös etätyön tekemistä. Muutamia työntekijöitä on jatkuvasti etätöissä, esimerkiksi Tampereella ja Saksassa.

”On aivan sama tekeekö etätyötä Singaporessa tai Sipoossa.”

”Aiomme laajentaa etätyömahdollisuuksia. Standardoidun työpöydän ansiosta on aivan sama tekeekö töitä Singaporessa vai Sipoossa.”

Citrix XenDesktop-työpöytävirtualisoinnin lisäksi Papula-Nevinpatissa on virtualisoitu palvelimet. Alustana näissä on Citrix XenServer.

Käyttökokemukset uudesta tallennusjärjestelmästä ovat olleet hyviä: laitteet ovat täyttäneet kaikki odotukset.

”Uusien palvelujen käyttöönotto on helpottunut merkittävästi.”

”Ympäristö on erittäin joustava. Muutoksia on helppo tehdä, ja uusien palvelujen käyttöönotto on helpottunut merkittävästi. Olemme saaneet kaipaamaamme suorituskykyä!”, Lehtola kiittää.

”Teknisiin kysymyksiin olemme saaneet vastauksia erittäin nopeasti ja ammattitaitoisesti.”

Kokonaisuutta ollaankin laajentamassa sekä palvelimilla että varmuuskopiointijärjestelmällä.

Ympäristö:
– Kuusi FUJITSU PRIMERGY RX200 S8 -palvelinta
– FUJITSU ETERNUS DX200 S3 -levyjärjestelmä
– Kaksi Brocade VDX-6740 Ethernet Fabric -kytkintä
– CELSIUS C620 -tehotyöasema
– Citrix XenServer ja XenDesktop -virtualisointialustat


Papula-Nevinpat
Papula-Nevinpat on kokenut Euroopan ja Euraasian teollisoikeusasioiden osaaja. Se on yksi Suomen suurimmista ja yksi Venäjän tunnetuimmista patentti-, malli- ja tavaramerkkitoimistoista. Sen perusti patenttineuvos Antti Papula vuonna 1975.

Yhtiöllä on omat toimistot Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa ja Uzbekistanissa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä, muut Suomen toimistot sijaitsevat Lappeenrannassa, Tampereella ja Porissa. Työntekijöitä yhtiössä on noin 150.


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: