Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Fujitsu pakkaa Finlaysonin tiedot viisi kertaa tehokkaammin.

Tuomo Leppänen
IT Specialist
Datacenter, Networks
Finlayson

Finlaysonin konesalin laitteet olivat tulleet tiensä päähän. Palvelimet olivat vanhentuneita, ja takuulaajennusten saaminen oli joko hankalaa tai liian kallista. Myös suorituskykyongelmat alkoivat vaivata ympäristöä.

”Etenkin varmistuksissa oli ongelmia. Vuorokausi ei enää riittänyt varmistusten ottamiseen, ja siinä vaiheessa tilintarkastajatkin huomauttavat asiasta”, Finlaysonin it-asiantuntija Tuomo Leppänen sanoo.

”Vuorokausi ei enää riittänyt varmistuksiin.”

Infrastruktuurin uudistamishankkeen aluksi keväällä 2013 Finlaysonilla otettiin arvioitavaksi neljä laitetoimittajaa ja kuusi palveluntarjoajaa.

”Graafinen suunnittelu tuottaa tallennusjärjestelmiin poikkeuksellisen paljon dataa.”

Pian huomattiin, että omassa hoidossa oleva ympäristö on kustannustehokkain ratkaisu. Finlayson tekee itse tuotteidensa graafisen suunnittelun, minkä takia tallennusjärjestelmissä on poikkeuksellisen paljon dataa. Kapasiteetin hankkiminen sille palveluntarjoajalta olisi tullut kalliiksi. Valintaprosessi keskittyi laitevalmistajiin.

”Kilpailutuksen jälkeen totesimme Fujitsun parhaaksi vaihtoehdoksi hinta‒laatu-suhteeltaan. Päätöstä tukivat myös aiemmat hyvät kokemukset: meillä on Fujitsun palvelimia etätoimipisteissä sekä levyjärjestelmä konesalissa”, Leppänen kertoo.

”Mahdollisuus nähdä vastaava ympäristö toimivana demona on arvokas.”

Leppänen kiittää myös fujitsulaisten asiantuntemusta ja mahdollisuutta nähdä demo vastaavasta ympäristöstä Fujitsun ratkaisukeskuksessa.

”Itse asennettuna saa parhaimman tuntuman ympäristöön, jota kuitenkin täytyy itse ylläpitää. Laitteiden toimitus ja asennus sujui ilman yllätyksiä ja ongelmia”, Leppänen toteaa.

”12 tuntia on lyhentynyt 5 tuntiin.”

”Palvelimet ja tallennuslaitteet olivat selkeitä asentaa ja konfiguroida, ilman ylimääräistä asetusviidakkoa.”

Aiempaa tehokkaammat laitteet ja nopeampi levyjärjestelmä ovat tehostaneet ympäristön toimintaa merkittävästi kaikilla osa-alueilla.

Esimerkiksi päivän tietojen eräajo Cognokseen on nyt puolet nopeampi. Täyden ympäristön varmistaminen kestää enää 5 tuntia entisen 12 tunnin sijaan.

”Data on identtistä, mutta se pakataan 5 kertaa tehokkaammin.”

Selvimmin eron huomaa varmistuksen käyttämässä levytilassa. Kun aiemmin päällekkäisiä tietoja karsittiin Symantecin Backup Exec -ohjelmiston deduplikoinnilla, nyt työn hoitaa FUJITSU ETERNUS CS800 -varmistusjärjestelmä. Varmistettava data on käytännössä identtistä, mutta nyt levyjärjestelmä pakkaa tiedot vähintään 5 kertaa aiempaa tehokkaammin.

”Koska hankkimamme varmistusjärjestelmä on mitoitettu vanhan deduplikoinnin mukaan, nyt meillä on 60 % ylikapasiteettia!”

”Kokonaisuutena annoin Fujitsulle arvosanan 9,8 ‒ projektista jäi hyvä mieli, koska yllätyksiä ei tullut vastaan. Fujitsun kanssa oli helppo toimia.”


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: