Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Petaa tallennuksesi tulevaisuutta varten.

Anna Lidén
Storage Sales Manager Nordics
Red Hat

Tallennusmäärissä aletaan olla uusien etuliitteiden ajassa: teratavut muuttuvat petatavuiksi, eivätkä eksatavutkaan enää ole eksotiikkaa.

Miten tallennusjärjestelmät selviävät datatulvista? Nykytekniikalla jotenkuten.

”Eksatavutkaan eivät enää ole eksotiikkaa.”

Perinteisesti RAID-tekniikalla turvatut järjestelmät törmäävät kuitenkin ongelmiin petatavurajalla: käytettävyyden kulut nousevat rajusti, suorituskyky laskee, resursseja ei pystytä käyttämään mahdollisimman tehokkaasti ja datan siirto hankaloituu huomattavasti.

”RAID-tekniikalla turvatut järjestelmät törmäävät kuitenkin petatavurajalla.”

Lääke löytyy avoimesta lähdekoodista. Pilvialustojen rakentamiseen tarkoitettu OpenStack on Red Hatin Inktank Ceph -tuotteen perustana. Ceph on hajautettu tallennus- ja tiedostojärjestelmä, jonka avulla voidaan rakentaa helposti hallittava, eksatavuihin skaalautuva tallennusjärjestelmä.

”Cephin avulla tallennusratkaisu voidaan rakentaa edullisista peruslaitteista. Järjestelmään voidaan lisätä myös uusimman sukupolven laitteita joustavasti, aina tarpeen mukaan”, sanoo Anne Lidén, Red Hatin Pohjoismaista vastaava myyntipäällikkö.

”Koska tallennusjärjestelmän toimintaa määrittää ohjelmisto eivätkä laitteet, kokonaisuutta voidaan laajentaa käytännössä rajattomasti.”

”Kun tarvitaan lisää suorituskykyä, järjestelmään lisätään palvelimia. Kun tarvitaan lisää tallennustilaa, lisätään levyjä. Yksinkertaista!”

Koska tallennusjärjestelmän toimintaa määrittää ohjelmisto eivätkä laitteet, kokonaisuutta voidaan laajentaa käytännössä rajattomasti.

”Tällä hetkellä suurimmassa käytössä olevassa Ceph-klusterissa on 75 petatavua.”

Ceph-ratkaisussa käytettävyys ja suorituskyky ovat ratkaisussa sisäänrakennettuina. Data replikoidaan kaikille levyille ja noodeille järjestelmässä. Näin yhden laitteen vikaantuminen tai uuden laitteen lisääminen eivät aiheuta minkäänlaisia ongelmia tai pullonkauloja.

”Ceph soveltuu parhaiten pilviympäristöihin ja suuriin objektipohjaisiin järjestelmiin.”

Annan mukaan Ceph soveltuu parhaiten pilviympäristöihin ja suuriin objektipohjaisiin järjestelmiin.

Red Hatin Ceph on pohjana Fujitsun uudessa ETERNUS CD10000 -tallennusjärjestelmässä, jonka ensimmäinen versio yltää 56 petatavun tallennuskapasiteettiin 224 noodilla. Ensi vuonna Fujitsu tuo markkinoille tätäkin suuremman kapasiteetin mahdollistavia päivityksiä.

ETERNUS CD10000 palvelee parhaiten yli 250 teratavun tietomääriä varastoivia organisaatioita. Tällaisia ovat pilvi- ja telepalveluyhtiöt, finanssi- ja media-alan sekä liiketoiminnan tutkimuksen organisaatiot sekä toimialat, joilla tiedon määrän kasvu on räjähdysmäistä esimerkiksi laitteissa yleistyvien antureiden takia.


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: