Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Fujitsun konesali aukeaa nyt myös pienille ja keskisuurille yrityksille – jälleenmyyjän kautta

Heikki Rantala
Johtaja
Products, Fujitsu

Suuret yritykset ovat jo pitkään vähentäneet omaa laitekantaansa ja siirtyneet ostamaan it-infransa palveluna. Pienemmät yritykset seuraavat nyt perässä.

Fujitsu on toimittanut vaativimmille suuryrityksille ja organisaatioille it-infrastruktuuria palveluna konesaleistaan jo vuosia. Näistä konesaleista tarjottavien palvelujen suorituskyky on tietoturvan ja osaamisen osalta maailmanluokkaa.

”Tarjoamme infrapalvelut Suomessa sijaitsevista konesaleista organisaatioille joille on tärkeää, että data sijaitsee Suomessa. Joillakin jopa laki vaatii tätä, mutta monet kokevat paikallisen sijainnin turvallisemmaksi kuin jossakin maailmalla sijaitsevan konesalin”, Heikki Rantala, Fujitsun Products-yksikön myynnistä vastaava johtaja sanoo.

Omiin palvelimiin investoimiselle on löytynyt jo pitkään vaihtoehtoja, kun samat toiminnot saa hankittua vaivattomasti ja joustavasti palveluna. Uutta on se, että nyt myös pienet ja keskisuuret yritykset voivat ostaa palvelimet kapasiteettina Fujitsun konesalista, täsmälleen samaan tapaan kuin fyysiset palvelinlaitteet eli omalta tutulta Fujitsun jälleenmyyjältä, joka tuntee yrityksen tarpeet ja ympäristön. Ylläpito ja infran kehittäminen jatkuvat saman tutun jälleenmyyjän kanssa.

”Moni pk-yrittäjä on ehkä epäröinyt pilvipalveluun siirtymistä käyttöön perustuvan laskutusmallin hankalan ennakoitavuuden takia. Fujitsun palvelussa valitaan tarpeeseen parhaiten soveltuva virtuaalipalvelimen kokoluokka, eikä sen etukäteen tiedossa oleva kuukausimaksu vaihtele käytön mukaan. Koska virtuaalipalvelimien koko toimitusketju on Suomessa, myös niihin liittyvät palvelut on saatavissa Suomesta ja suomenkielellä.”, Rantala sanoo.

”Virtuaalinen palvelinkapasiteetti on kätevä vaihtoehto myös isompien organisaatioiden erilaisiin väliaikaistarpeisiin.”

Fujitsu tarjoaa virtuaalipalvelimia Microsoft Cloud OS -ympäristöstä. Tarjottavat palvelut täyttävät korkeimmat luotettavuusvaatimukset ja viranomaismääräykset. Jälleenmyyjät hankkivat virtuaalipalvelimet it-tukkuri Alson verkkokaupasta.

Fujitsu on paketoinut pk-yrityksille tarjoamansa virtuaalipalvelimet neljään kokoluokkaan. Palvelinkapasiteetti on mitoitettu valmiiksi yrityksissä tyypillisesti käytettävien sovellusten vaatimuksia vastaavaksi. Palvelimen hankintaan liittyvä ennakointi ja arvailu jäävät pois, koska virtuaalipalvelimen kapasiteetin määrää voi lisätä vaivattomasti tarpeen mukaan.

”Esimerkiksi suurissa sovellusprojekteissa tai migraatioissa kannattaa aina tehdä perusteellisia käyttökokeita ennen kuin päivitys tehdään tuotantoympäristöön. Tämä onnistuu kätevästi hankkimalla meiltä virtuaalipalvelin käyttöön tarvittavaksi ajaksi, esimerkiksi puoleksi vuodeksi”, Rantala toteaa.


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: