Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Kaikki pilvet eivät pakota yrityksiä samaan muottiin

Tommi Rinnemaa
Director, Offerings & Presales, Managed Services
Fujitsu

Vaikka digitalisaatio etenee hyvin laajalla rintamalla koko ajan, yleensä vain suuret murrokset huomataan. Murroksissa uusi tekemisen tapa nousee näkyvästi vanhan haastajaksi.

Digitalisaatio on synnyttänyt suuren määrän uusia yrityksiä ja organisaatioita. Vastaavasti vanhat organisaatiot eivät usein osaa muuttua ja liikkua riittävän nopeasti ja ketterästi. Tämä on toki osa ison organisaation kykyä selviytyä. Välttämättömät muutokset toteutuvat, vähemmän tärkeät jäävät tekemättä ja unohtuvat.

Digitalisaatio on osunut aluksi aloille, joissa ketteryys ja oivaltaminen on tärkeämpää kuin erityisen syvällinen asiantuntemus. Monet onnistuneet avaukset ovat yhdistelmä terävää älyä ja pilvipalvelujen tukea kokeilevaan tekemiseen.

”Digitalisaatio on osunut aluksi aloille, joissa ketteryys ja oivaltaminen on tärkeämpää kuin erityisen syvällinen asiantuntemus.”

Vanhat organisaatiot ovat keskittyneet asiantuntemukseen, jolla menestyy jatkossakin. Sen lisäksi täytyy kuitenkin olla halua ja kykyä ymmärtää tulevaa ja jakaa tieto yrityksen sisällä järkevällä tavalla. Yritysten täytyy alkaa kehittää uutta liiketoimintaa kokeilemalla ja samaan aikaan huolehtia tärkeimmän liiketoimintansa häiriöttömästä jatkuvuudesta.

”Esittelimme hiljan MetaArc-yritysalustamme, joka auttaa suuria yrityksiä uusiutumaan. Tunnemme asiakkaamme ja tiedämme, että suuret muutokset ovat erittäin haastavia lainsäädännön, vaativan liiketoimintaympäristön sekä mutkikkaan it-ympäristön vuoksi”, Fujitsun infraliiketoiminnan tarjoomasta ja myynnin tuesta Pohjoismaissa vastaava johtaja Tommi Rinnemaa sanoo.

Monissa yrityksissä siirrytään bi-modal -malliin. Mallissa perinteinen tietohallinto tarjoaa ratkaisut nykyisen liiketoiminnan tueksi. Toisaalta tietohallinto auttaa yritystä olemaan ketterä sekä reagoimaan nopeasti ja kyvykkäästi liiketoimintaympäristön muutoksiin.

Ketterä pilvipalvelu Fujitsulta

”Perinteisesti pilven käyttö on perustunut yhteen tarjottavaan malliin, jonka mukaan asiakkaiden tarpeet mukautuvat. Fujitsu on rakentanut oman pilvensä poikkeuksellisen joustavaksi. Me emme usko, että yksi koko, malli tai tapa sopii kaikille, vaan sovitamme pilvemme asiakkaamme tarpeiden ja lähtökohtien mukaan”, Rinnemaa kertoo.

Fujitsu julkisti syksyllä uuden pilvipalvelunsa K5:n osana MetaArcia. Yrityspilvien joukossa se on poikkeuksellisen ketterä, joustava ja paikallinen. Asiakas voi tilata halutessaan pilvipalvelun, joka toimitetaan vain Suomesta käsin.

”Esimerkiksi finanssialan ja terveydenhuollon järjestelmät vaativat suorituskykyä ja korkeatasoista tietoturvaa.”

”Pilvipalvelut vapauttavat kahdella tasolla. Kaikkein kriittisimmässä liiketoiminnassa ne poistavat huolen katastrofeista ja oman konesalin hallinnan vaivan sekä päästävät asiantuntijat tekemään tuottavampaa työtä. Toisaalta pilvipalvelut helpottavat uuden liiketoiminnan aloittamista, kun kokeileminen ja nopea eteneminen ovat mahdollista ilman teknologiapohdintaa”, Rinnemaa sanoo.

K5 on laitetasolta sovelluksiin Fujitsun tekoa. K5-pilvipalvelun ytimessä on ETERNUS CD 10 000 -tallennusjärjestelmä, joka skaalautuu rajattomasti tiedon määrän kasvaessa. K5:n palvelut on rakennettu avoimen lähdekoodin OpenStackillä ja Fujitsun omilla sovelluksilla. Asiakkaille voidaan tarvittaessa rakentaa pilvipalvelu omaan konesaliin K5:n toiminnallisuudella.

Rinnemaan mukaan pilvipalvelujen sanelumalli sopii huonosti aloille, joissa käsitellään henkilötietoja tai muutoin erityisen luottamuksellisia tietoja. Esimerkiksi finanssialan ja terveydenhuollon järjestelmät vaativat suorituskykyä ja korkeatasoista tietoturvaa.

”Vaativimmilla aloilla täytyy olla erittäin syvä ymmärrys käytettävistä teknologioista ja siirtymästä uudenlaiseen malliin. Tällaisille asiakkaille K5:n toiminnallisuudella rakennettavan oman pilvipalvelun käyttäminen omassa konesalissa voi olla välttämätöntä, esimerkiksi tietoturvan takia. Osa asiakkaista kaipaa sopimuskumppania Suomesta, joku kaipaa muuta joustoa. Eri syyt olla käyttämättä pilvipalveluja ovat meille hyvin selvillä”, Rinnemaa kertoo.


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: