Intel
‹‹ Etusivulle
Fujitsu

Halvinta on pysyä tietoteknisen kehityksen tasalla.

Juha Kvist
Head of Service Management, Technology Solutions
Fujitsu

"Minulta on muutamaankin otteeseen kysytty, kumpi on konesaleja omistavien yritysten kannalta fiksumpaa: se että laitekantaa uusitaan aktiivisesti ylläpitokustannusten välttämiseksi, vai se että palvelimien elämää pidennetään hankintakustannusten välttämiseksi.

Ensimmäinen vaihtoehto sisältää ajatuksen, että uudet ja laskentatehoonsa suhteutettuna edulliset laitteet ovat toiminnan häiriöttömyyden paras tae. Uudet laitteet ja käyttöjärjestelmät parantavat myös konsolidoinnin mahdollisuuksia niin, että fyysisten palvelimien määrä pysyy järjellisenä.

”Kysymykseen ”kumpi” on vastattava ”kumpikin”.”

Toinen vaihtoehto taas lähtee ajatuksesta, että laitteen käyttöiän on sentään oltava pidempi kuin takuuaika. Laitteen elinkaaren voi parhaassa tapauksessa pidentää kaksinkertaiseksi takuujaksoon nähden, jos ammattimaiset resurssit vastaavat häiriöttömyydestä ennakoitavilla kustannuksilla.

Olen saattanut tuottaa tiedustelijoille pettymyksen, mutta minun mielestäni nuo eivät ole vaihtoehtoja. Kysymykseen ”kumpi” on vastattava ”kumpikin”.

”Hankinta- ja ylläpitokustannusten balanssiin ei ole kenelläkään prosenttilukua, viisaus on tapauskohtaista.”

Yritysten on yksinkertaisesti pakko kuljettaa laitekantaansa kehityksen tasalla. Muuten teknologia taantuu, ylläpitokustannukset kohoavat ja investointitarpeet patoutuvat.

Niiden on välttämätöntä uusia laitteitaan ja tuoreuttaa teknologiaansa, jotta myös ihmiset jotka infran kanssa toimivat pysyisivät kehityksen tasalla. Laitteiden ja ohjelmistojen käyttäjät päivittävät osaamistaan investointien myötä.

Totta kai tämä merkitsee alituista tulkintatehtävää. Yritykset joutuvat jatkuvasti puntaroimaan, millaisessa balanssissa hankintakulujen ja ylläpitokustannusten olisi mielekästä olla. Siihen ei ole kenelläkään prosenttilukua, viisaus on tapauskohtaista.

”Yritysten on yksinkertaisesti pakko kuljettaa laitekantaansa kehityksen tasalla.”

No sitten tämä toinen puoli. Yhtä välttämätöntä kuin se, että laitekantaa uusitaan, on se, että laitteiden annetaan ansaita itseensä tehdyt investoinnit takaisin. Palvelinten pitää sallia ansaita hintansa. Se tapahtuu suunnitelmallisen ylläpidon avulla.

Kukaties se tarkoittaa, että vanhaa laitekantaa siirretään asteittain vähäpätöisempiin tehtäviin. Näin ylläpidon palvelutasoa saatetaan sen osalta laskea ja kustannuksia kutistaa. Ei tosin näin suoraviivaisesti, sillä migraatiotkin maksavat. Mutta periaatteena se, että bisneskriittisyyttä pyritään pienentämään niiltä laitteilta, joiden ylläpitokustannukset nousevat nopeimmin, on fiksu. Sanon näin, vaikka me elämmekin nimenomaan ylläpidosta.

Totesin edellä, että laitekantaa pitää kuljettaa kehityksen tasalla. Mitä tarkoittaa ”kehityksen tasalla”? Minusta se on yksinkertaisesti sitä, että konesalin tekniikka on vallitsevaa. Niin ylläpito saa komponentteja edullisesti ja softatukea riittää. Se, mikä on vallitsevaa, on samalla tuoretta ja edullista.”


Saammeko kuulla myös Sinun mielipiteesi tai kysymyksesi?

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Roskapostisuodatus *:Pysy tiedon tasalla!

Tilaa Fujitsun kuulumiset sähköpostiisi ››

Yllä olevan linkin takaa voit tehdä uutiskirjeeseen liittyviä valintoja tai halutessasi poistua postituslistaltamme.


Tutustu myös: